Κοινη δηλωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ODP ΤΟΥΡΚΙΑΣ
28/07/2009, 7:26 πμ
Filed under: Uncategorized

Ειρήνη η μόνη επιλογή ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας

«Το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP) και ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας της Ελλάδας εκφράζουν την βαθειά ανησυχία τους για το νέο κλίμα έντασης στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις που καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό.

Τα δύο κόμματα διακηρύσσουν ότι η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή για τους λαούς των δύο χωρών. Αποκρούουν τον μιλιταρισμό και τον σωβινισμό. Πιστεύουν ότι τα προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν και πρέπει να επιλυθούν με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Δεν θέλουμε νέες εντάσεις και νέο κυνηγητό εξοπλισμών ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η καπιταλιστική κρίση πλήττει βαριά τις οικονομίες τους με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους κοινωνικά αδύνατους. Οι αγορές νέων όπλων ωφελούν μόνο τις πολεμικές βιομηχανίες και την ιμπεριαλιστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Εμείς ως αριστερές και φιλειρηνικές δυνάμεις, υποστηρίζουμε μια αντίληψη πολυδιάστατης ασφάλειας, βασισμένης στον αφοπλισμό, στη συνεργασία, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανθρώπινη ανάπτυξη, την οικολογική προστασία. Στη βάση αυτή έχουμε κάνει κοινή πρόταση και συνεχίζουμε να τη διεκδικούμε για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Πρόταση που υποστηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Η υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα απελευθερώσει τεράστιους πόρους για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανάπτυξη και των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας για λύση του Κυπριακού μέσα από τον διακοινοτικό διάλογο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεών του. Επιπλέον θεωρούμε ανεκτίμητες και υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνύπαρξης και συνανάπτυξης ανάμεσά τους.

Ας  οικοδομήσουμε γέφυρες ειρήνης και όχι τείχη εχθρότητας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αθήνα – Άγκυρα  27 Ιουλίου 2009

Σχετική ανακοίνωση του Κοκκινοπράσινου Δικτύου

Advertisements

2 Σχόλια so far
Σχολιάστε

Μα καλά, το ODP δεν υιοθετεί τις θέσεις Λαφαζάνη-Αλαβάνου για ανάγκη σκλήρυνσης της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης και πάγωμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ? Περίεργο. Τέτοια «διεθνιστική» στάση από τους βουλευτές μας και να μην την εκτιμάνε οι του ODP?
Και στις επόμενες εκλογές θα ρωτάμε γιατί πέσαμε, ή ακόμα και γιατί δεν μπήκαμε στη βουλή. Εμ αφού οι Αλαβανολαφαζάνιδες, κάνουν μόνοι τους πολιτική, χωρίς να ρωτάνε κανέναν. Δηλαδή τώρα που σε ένα ακόμα θέμα έχουμε βγει με δύο γραμμές, τι να θεωρήσει ο κόσμος ότι πιστεύουμε? Να μας ψηφίσει γιατί ήμαστε με το πάγωμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας? Να μας ψηφίσουν, γιατί είμαστε με την ειρήνη και το αφοπλισμό από κοινού με την τούρκικη αριστερά? Ή να μας στείλουν στο διάολο γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένη άποψη και λέμε από διάφορες μπάντες τα ακριβώς ανάποδα?

Σχόλιο από Yahoos

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ 4,7%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΥΜΑ.

Η ΜΟΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Σχόλιο από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: