Το ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ του ΣΥΝ για τα «τρία κακά της μοίρας μας»

Ανοικτό γράμμα προς τα μέλη του κόμματός μας και του ΣΥΡΙΖΑ

Αύγουστος 2009

Είναι πρόδηλο πως εδώ και ένα περίπου δίμηνο ζούμε ως χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε μια συνθήκη απόλυτου παραλογισμού. Αρχής γενομένης με τα όσα επακολούθησαν τις Ευρωεκλογές, με κύρια ανάμεσά τους τους πανηγυρισμούς σχεδόν τμήματος της «ανανεωτικής» πτέρυγας για την «ταπεινωτική ήττα» μας και τις απολύτως απαξιωτικές για την παράταξή μας παραιτήσεις, ανακλήσεις και τα συμπαρομαρτούντα, αδυνατούμε –ακόμη και σε συνθήκες ραστώνης- να ησυχάσουμε για μια έστω μέρα.

Ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματός μας, με όλη την τεράστια απογοήτευση, συνεχίζει να προσπαθεί, δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο. Δηλώσεις παραγόντων ακολουθούν τις δηλώσεις άλλων παραγόντων, χωρίς φειδώ και έλεος, με αποτέλεσμα να είμαστε ήδη η χλεύη των αντιπάλων μας και η ντροπή των μελών μας. Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, «έγκυρες εφημερίδες» έχουν γίνει ο τόπος της καταστροφής ενός εγχειρήματος που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και που στις 7 Ιουνίου, πριν ακολουθήσουν όσα ακολούθησαν, είχε ακόμη, με όλο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, όλες τις δυνατότητες να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην ιστορία της ελληνικής Αριστεράς.

Δεν θα μπούμε σε αναλύσεις. Δυστυχώς, πολλές φορές τα πράγματα είναι περισσότερο ρηχά και από όσο φαίνεται πως είναι. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ψάχνουμε «βάθος» εκεί που δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να αναζητούμε πολιτική ουσία εκεί όπου τα «προσωπικά» μας κυριαρχούν και επικαθορίζουν τα υπόλοιπα.

Το θέμα είναι τώρα τι λες. Το θέμα είναι τι να κάνουμε, για να περισώσουμε καταρχήν ό,τι μπορούμε, έτσι ώστε σε μια επόμενη φάση να αναταχθούμε και να διεκδικήσουμε εκ νέου την ευκαιρία της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να τι λέμε εμείς:

  • Η στάση και οι πρακτικές ενός τμήματος της «ανανεωτικής» πτέρυγας είναι εδώ και καιρό εκτός οποιουδήποτε –οσοδήποτε χαλαρού θέλετε- πλαισίου συντροφικότητας, σεβασμού των αποφάσεων, τήρησης των στοιχειωδών αρχών λειτουργίας μιας δημοκρατικής συλλογικότητας. Έκφραση σε ΜΜΕ μόνο προσωπικών απόψεων, χωρίς καν την επισήμανση πως είναι προσωπικές και ακραία μειοψηφικές πολλές φορές, σε ανοικτή σύγκρουση με τις συνεδριακές αποφάσεις τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος στη Βουλή ,σε κορυφαία για τη εικόνα, αλλά και την ίδια την υπόσταση του χώρου μας, ζητήματα αντίθετα από τη συλλογικά ειλημμένη στάση, δηλώσεις, δηλώσεις, δηλώσεις. Δεν πέρασε μέρα μέσα στο καλοκαίρι που να μην υπήρχε κάποια δημόσια παρέμβαση μέλους της πτέρυγας, που έριχνε λάδι στη φωτιά. Αυτή η πρακτική πρέπει να καταγγελθεί από τα όργανα του κόμματος ως αυτό που πραγματικά είναι: εχθρική στάση προς άμεση αντιμετώπιση. Το αναμφισβήτητο δικαίωμα του κάθε μέλους και της κάθε τάσης να εκφράζεται ανοικτά δεν αναιρεί την υποχρέωση σεβασμού της συλλογικότητας, των αποφάσεων, των στοχεύσεων, των οραμάτων της. Αν συνεχιστεί η ίδια πρακτική θα πρέπει να οδηγηθούμε σε Έκτακτο Συνέδριο μέχρι το τέλος του χρόνου, το οποίο, μάλιστα, θα ρυθμίσει και όσα καταστατικά –τα περισσότερα, δηλαδή- έχουν μείνει στον αέρα από το Οργανωτικό του 2005. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, το Συνέδριο αυτό είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από τον καταστατικό του χρόνο. Η οποιαδήποτε προσπάθεια «υψηλών συνεννοήσεων» και τα παρόμοια, εκτός του ό,τι είναι εντελώς αντίθετη στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, δεν πρόκειται να έχει και το παραμικρό αποτέλεσμα

  • Η περίφημη ιστορία της «δυαρχίας» (sic) πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα. Η άποψή μας είναι πως η μόνη δυνατότητα επίλυσης αυτού του ζητήματος είναι η αποδοχή ως επικεφαλής της επερχόμενης εκλογικής μάχης του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αυτό να δημιουργεί κάποιο θέσφατο –ούτε καν προηγούμενο- κυριαρχίας του ΣΥΝ σε αυτό το επίπεδο, παντού και πάντα. Και με δεδομένο, βέβαια, πως η πολιτική που υλοποιείται είναι προϊόν συλλογικών διαδικασιών και συμφωνιών και όχι ατομικών επιλογών ή κλειστών διαδικασιών. Το Κοκκινοπράσινο είναι γνωστό πως αποφεύγει οποιαδήποτε πρακτική θα επέτρεπε τη μονιμότητα, τον πολιτικό επαγγελματισμό και τον αρχηγισμό ανάμεσα στα μέλη του. Γι΄αυτό και εφαρμόζει την εναλλαγή σε όλες τις «θέσεις εξουσίας», που μπορεί προσωρινά να καταλάβουν σύντροφοι και συντρόφισσες που αισθάνονται να ανήκουν σε αυτό. Εντελώς, λοιπόν, συμβατή με αυτή την πρακτική είναι και η αντίρρησή του με την ύπαρξη προέδρου του κόμματος, πολύ περισσότερο, μάλιστα, εκλεγόμενου από Συνέδριο, άρα θεσμού προσωπικής εξουσίας απαράδεκτης για μια δημοκρατική συλλογικότητα της Αριστεράς και, κατά μείζονα λόγο, σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άμεση «εκλογή ηγέτη» από τα μέλη, που θα εγκαθιστούσε μια αδιαμεσολάβητη σχέση «αρχηγού» -βάσης, εντελώς απαράδεκτη από την άποψη της αριστερής, αλλά και ευρύτερα της δημοκρατικής, παράδοσης.  Ο Αλέκος Αλαβάνος θα μπορούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, αν δεν αισθάνεται να δεσμεύεται με τη δημόσια τοποθέτησή του πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ενισχύοντας το σχέδιο ανανέωσης, στην εκπόνηση του οποίου συμμετείχε πρωταγωνιστικά –και, βεβαίως, αν οι εκλογές γίνουν σε ημερομηνία όπου δεν παραβιάζεται η καταστατική μας αρχή των δύο θητειών.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει γρήγορα να κινηθεί στην κατεύθυνση της δημοκρατικής εμβάθυνσης. Αν η μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα είναι απολύτως πρόωρη, η διατήρησή του στην υπάρχουσα κατάσταση είναι εντελώς παρωχημένη. Θα πρέπει να αποκτήσει -και τυπικά- μέλη με σαφώς προσδιορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις και, επιπλέον, ενδιάμεσα όργανα, την Κεντρική του Επιτροπή, με πρόνοιες να μην κυριαρχεί, ούτε καν σχετικά, καμία συνιστώσα και να δίνεται η δυνατότητα εκπροσώπησης στον ευρύ, μη ενταγμένο σε κάποιο από τα κόμματα που τον αποτελούν, κόσμο της δικής μας Αριστεράς.  Η Γραμματεία του, εκτελεστικό εργαλείο της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, θα αποκτήσει έτσι ένα σημείο δημοκρατικής λογοδοσίας, που, εκτός των άλλων, θα μπορεί να ενεργοποιείται όποτε είναι αυτό αναγκαίο. Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε πόσο λάθος θεωρούμε κάποιες εκφρασμένες απόψεις, που προβάλλουν ως πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας τη δημοψηφισματική διαδικασία, σε αυτό, όμως, θα επιστρέψουμε στην ώρα του. Η οργανωτική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο θα πρέπει να βοηθηθεί από όλους μας έγκαιρα έτσι ώστε σε αυτήν τη μαύρη περίοδο για το εγχείρημα της ενότητας και της ριζοσπαστικής παρουσίας της Αριστεράς να δοθεί και μια θετική νότα για το μέλλον.

ΥΓ. Το κείμενο αυτό άρχισε να συντάσσεται πριν από το νέο επεισόδιο, που με την εμφάνισή του ήρθε να συμπληρώσει αυτήν την αλυσίδα της κακοδαιμονίας στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή.

Ο Περικλής Κοροβέσης έκανε μεγάλο ατόπημα με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις για την  συνολική προσπάθειά μας. Ό,τι κι αν ισχυρίστηκε εκ των υστέρων, στις αρχικές του δηλώσεις και πως τα πήραμε υποστήριξε και εντελώς αντισυντροφικά επιτέθηκε, ως μέγας αξιολογητής ικανοτήτων, στη νέα –όχι μόνο ηλικιακά- φουρνιά του κόμματός μας που τόσα επενδύσαμε στην παρουσία και την ανάληψη ευθυνών από μέρους της. Η πρακτική του ως προς το δεύτερο, μάλιστα, συντονίστηκε απολύτως με την αντίστοιχη του Λεωνίδα Κύρκου τις ίδιες μέρες.

Είναι εκτεθειμένος απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς. Και είναι εντελώς ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι πως η δράση και η προσωπική στάση του σε παλιότερες, μαύρες ή όχι, περιόδους αποτελεί επιχείρημα υπέρ του. Όπως είναι εντελώς εσφαλμένο να λέγεται πως, επειδή, σε άλλες περιπτώσεις δεν έγινε τίποτε θα πρέπει να μείνουμε αιωνίως σε αυτή, την προσβλητική εντέλει για τα μέλη μας, κατάσταση απραξίας, όπου ο καθένας με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να λέει και να πράττει ό,τι προαιρείται, ανεξαρτήτως επιπτώσεων για τη συλλογικότητά μας, για τα μέλη μας –και κυρίως όσα δεν είναι βουλευτές-,  χωρίς να τρέχει τίποτε.

Το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο έχει σταθεί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις απολύτως κριτικά. Και σχετικά με τη στάση των τεσσάρων βουλευτών στη ψηφοφορία για την Ευρωσυνθήκη, και αναφορικά με τις εκφωνήσεις σημείων συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία συλλογική διαβούλευση, και για την αντικομματική συμπεριφορά μελών μας στη ΠΟΣΔΕΠ, και για τις δηλώσεις περί δυνατότητας ψήφων ανοχής… Νομιμοποιούμαστε, λοιπόν, και από αυτήν την άποψη, να ζητάμε από τον Περικλή Κοροβέση να αποδεχτεί πως έσφαλλε και να τελειώσει αυτή η κακή ιστορία εδώ, γιατί, αλλιώς, δεν τελειώνει, δυστυχώς, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο κι εμείς μαζί του τόσα έχουμε επενδύσει.

Advertisements

16 Σχόλια so far
Σχολιάστε

Ξεχάσατε βέβαια την σοσιαλδημοκρατικής προέλευσης τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση,την αφωνία του όταν «έπεσε» η χειροβομβίδα στο ΔΙΚΤΥΟ,την προαγωγή Γαβρίλη και την συμμετοχή του στην επιτροπή για την Κούνεβα παρά τον ρόλο που έπαιξε, ας πούμε η ανοχή του απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα στην απόπειρα δολοφονίας της,την παράδοση του Βοτανικού στον ΠΑΟ και κατά συνέπεια ύστερα από λίγο και στο Βωβό,την «αδράνεια» για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς απέναντι στους μετανάστες(πορεία για το κοράνι,Αγ.Πανελεήμονας κλπ)ενώ ο Αλαβάνος πρότεινε να μετρηθούμε για να δούμε πόσοι χωράμε.Δε γίνεται και αριστερή πολιτική να έχεις και ταυτόχρονα εθνικό ακροατήριο.Δε φταίνε οι «δεξιοί» η δική σας αφωνία φταίει και μην με παραπέμψετε σε τίποτε κείμενα γιατί δεν λένε τίποτε.Ζητήσατε τη διαγραφή του συντρόφου σας που υπογράφει το πρωτόκολο κατεδάφισης του καταυλισμού των Αφγανών στην Πάτρα? Δε γίνεται ομελέτα δίχως να σπάσουμε αυγά.Εσάς βέβαια μπορεί και να σας πάρει 150 χρόνια διαβούλευσης για να το καταλάβετε.Σε κάθε περ’ιπτωση το εγχείρημα μας για μια άλλη αριστερά πιστεύω ότι είχε τελειώσει πριν τις εκλογές του Ιούνη.Μπορεί η πολιτική της ΝΔ να μας δώσει ως ΣΥΡΙΖΑ μια τελευταία ευκαιρία.Από την ποιότητα και την ένταση της κριτικής που ασκείτε είμαι σχεδόν βέβαιος οτι δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Σχόλιο από O Gnostos

Θα συμφωνήσω με τον O Gnostos ότι είμαστε μετά τις ευρωεκλογές κατώτεροι των περιστάσεων, ιδιαίτερα στα θέματα των μεταναστών δείξαμε χαρακτηριστική αδράνεια. Πήραμε μπροστά τις τελευταίες μέρες. Κατά τη γνώμη μου βραχυκυκλωθήκαμε από συντηρητικές προσσεγγίσεις που ακούσθηκαν και από το χώρο μας (και από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ που τα λέμε) που στο όνομα της ταξικότητας και τα προβλήματα των λαικών συνοικιών υποβαθμίσαμε την αντιπαράθεσή μας με την ακροδεξιά και τις ρατσιστικές αναφορές του επίσημου πολιτικού κόσμου. Διαφωνώ βέβαια με το ανυπόστατο μίξερ κριτικής που ισοπεδώνει τα πάντα όπως για το μολ και την Κούνεβα και τον Γ. Γαβρίλη. Ιδιαίτερα για το μολ η κριτική είναι τσάμπα μαγκιά. Πολιτική δεν είναι να υψώνεις τη διαφωνία στα χαρτιά και εκ των υστέρων (εκ του ασφαλούς) ώστε να έχεις το μέτωπό σου καθαρό, όπως για παράδειγμα το γήπεδο του ΠΑΟ. Πολιτική είναι να οργανώνεις τις αντιστάσεις, να ανεβάζεις τη συνείδηση, να γενικεύεις το παράδειγμα. Και αυτό το κάναμε μια χαρά στο μολ, εν γνώση μας ότι θα κόστιζε εκλογικά (και μας κόστισε. Αυτό ακριβώς το παράδειγμα είναι στον αντίποδα του «εθνικού ακροατηρίου»
χ.π.

Σχόλιο από Χ.Π.

Koυίζ για δυνατούς λύτες:
Ποιοί από την «αριστερή πλειοψηφία» της πολιτικής γραμματείας δεν ψήφισαν την πρόταση του Προέδρου για έκτακτο συνέδριο και γιατί ;
Ο νικητής κερδίζει το cd των ΕUROPE «FINAL COUNTDOWN».
Η απάντηση την Κυριακή στην συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής.

Σχόλιο από yiannis63

Ισορροπία, της ισορροπίας, ώ ισορροπία. Διαβάζοντας και τους συσχετισμούς στην Π.Γ. έβγαλα τα συμπεράσματά μου.
1) Προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας «Παρέμβασης», προεδρικής ομάδας δηλαδή, εξ ου και η διαφοροποίηση Μπαλάφα από τους Ανανεωτικούς. Ο Γιάννης είναι «μάνα» να φτιάχνει τάσεις ώστε να παραμένει στην Π.Γ. Δεν ξέρω εάν θα συμμετέχουν όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ του έκτακτου συνέδριου. Εγώ είμαι υπέρ αλλά για συγκεκριμένους λόγους που δεν είναι της ώρας να τους πω.
2) Απ’ ότι βλέπω και στο κείμενο (στήριξη Τσίπρα ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ)) βασικότερος λόγος είναι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τον Αλέκο Αλαβάνο που δεν χειραγωγείται από τους βαρόνους της Κουμουνδούρου.

Σχόλιο από redteam

Η λογική με την οποία δίνετε άδικο στον Κοροβέση είναι γελοία, άθλια και εντελώς αν θέλετε «συστημική». Η εικόνα προφανώς που έχετε στο μυαλό σας για το κόμμα και την αριστερά είναι αυτή ενός κλειστού θωρηκτού που επιχειρεί να ορμήξει και να καταλάβει την εξουσία: όποιοι ρωτούν «τα πήραμε; απαντήσαμε;», θα πρέπει να το κάνουν κεκλεισμένων των θυρών; και πότε θα είναι ελεύθερα τα ερωτήματα; όταν θα πάρουμε την εξουσία; τότε θα καλλιεργήσετε τα άγονα χωράφια-συνειδήσεις εκ των άνω και θα σπείρετε την ελευθερία; τι γελοιότητες είναι αυτές ρε παιδιά, τι στρατηγισμοί ελεεινοί…
Οι βαριές κουβέντες προκλήθηκαν από αγανάκτηση που τελικά νοιώθω να μη με εκφράζετε ούτε εσείς.

Ένας ανένταχτος.

Σχόλιο από Σ

«Δεν θα μπούμε σε αναλύσεις. Δυστυχώς, πολλές φορές τα πράγματα είναι περισσότερο ρηχά και από όσο φαίνεται πως είναι. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ψάχνουμε «βάθος» εκεί που δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να αναζητούμε πολιτική ουσία εκεί όπου τα «προσωπικά» μας κυριαρχούν και επικαθορίζουν τα υπόλοιπα.»

Αμην.

Σχόλιο από plagal

Γελοια ειναι η συμπεριφορα του Κοροβεση που μιλαει τωρα εκ του ασφαλους!!! Μπορει να μου πει ο Κοροβεσης πως θα βγω απο τον Τειρεσια; Μπορει να μου πει ο Κοροβεσης πως θα καταφερει η διαζευγεμενη φίλη μου να σπουδάσει δύο παιδιά το ένα στις Σέρρες το άλλο στην Αθήνα; Μπορεί να μου πει ο Κοροβέσης αν θα παρω σύνταξη πληρώνοντας τωρα 700 Ευρώ Τ.Ε.Β.Ε.; Μπορει ο Κοροβέσης να κάνει κάτι να καταργηθούν τα stage;Και τελικά μπορεί ο Κοροβέσης ( και ο κάθε Κοροβέσης) να σταματήσει να μιλάει γιατι υπάρχουν συντροφοι που έχουν πονέσει και αγωνιστεί το ίδιο ή και περισσότερο απ αυτόν; Χόρτασα πιά από τις θεωρίες σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε ειναι να βρείτε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Σχόλιο από giorgos

Η Αριστερά φίλε Γιώργο δεν είναι εδώ για να σου δώσει σύνταξη χωρίς να πληρώσεις ΤΕΒΕ. Είναι (ή θα έπρεπε να είναι) εδώ για να μη χρειάζεται καν να ζητάς σύνταξη.

Και ακόμα πως προσδιορίζεις το δικαίωμα του να μιλάς δημόσια μόνο σε σχέση με τον πόνο, είναι δική σου ιστορία. Ακόμη και το που (σε ποιά πλευρά) τοποθετείς τον πόνο, ή τον περισσότερο πόνο. Προφανώς αξιοδοτείς περισσότερα απ’όσα νομίζεις.

Σχόλιο από Σ

Σύντροφοι του Κοκκινοπράσινου
εμένα προσωπικά αυτό που με ενοχλεί σε σας, όλο αυτό το διάστημα, είναι οτι κάνετε μόνο γενικές διαπιστώσεις, χωρίς ποτέ να κάνετε συγκεκριμένες προτάσεις, λές και είσαστε μια επιστημονική-θεωρητική κοινότητα σχολιαστών, κι όχι τάση του ΣΥΝ που συμμετέχει σε όργανα και ζητάει την ψήφο μας στα Συνέδρια, δηλαδή πολιτική οντότητα με πολιτικές ευθύνες.
Αυτή σας η στάση αδικεί πολλούς απο σας που γνωρίζω προσωπικά.
Το ζητούμενο σήμερα για όλους μας είναι να έχουμε καθαρές θέσεις για όλα τα ζητήματα, με κυρίαρχο το ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ μελών, το μέγα ηθικό, πολιτικό και οργανωτικό έλλειμμα του χώρου μας.
Σήμερα κάποιος κρίνεται (κατα τη γνώμη μου) με το αν είναι υπέρ ή κατά του Σύριζα των μελών. Επειδή εμείς (βλ. παρακάτω) είμαστε υπέρ του Σύριζα των μελών, δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν Σύριζα των μελών με «Πρόεδρο»-ΑΡΧΗΓΌ (έχουμε προτείνει συλλογική ηγεσία παντού), αλλά πολύ περισσότερο έναν Σύριζα ΜΕ ΙΣΟΒΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ τον εκάστοτε πρόεδρο του ΣΥΝ, μέσα απο συμφωνία κορυφών…(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑ;-ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ)

Γιατί δεν λέτε το αυτονόητο: ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ!

Κι ένα τελευταίο: θα αναλάβει ο ΣΥΝ την ευθύνη για την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στην υπόθεση Σύριζα τους τελευταίους 4 μήνες; Και σείς αν δεν κάνω λάθος συμμετέχετε στην ΠΓ. του ΣΥΝ…ή κάνω λάθος; Συμβιβάζεται ο ελευθεριακός κομμουνισμός με τις καρεκλο-συμμαχίες και τον κομματικό πατριωτισμό;

συντροφικά

Γιάννης Κυριακάκης
Πρωτοβουλία για την Αντι-Συστημική Αριστερά
dosepasa.wordpress.gr

Σχόλιο από Γιάννης Κυριακάκης

(για το Υ.Γ) σιγα ορε συντροφια εισαγγελεις,κι εσεις τα ξερετε ολα? δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα με τον Κοροβεση…δεν ριχνετε κανα βλεφαρο στο αλλουβρεχειον της αληθειας του ΣΥΝ ,εκει που συντοφοι εχουν απο καιρο ειπηδησει στο χαρακωμα της μωροφιλοδοξιας…(η διασπαση που ονειρευονται διπλασιαζει αυτοματα αρχηγους και στελεχη ανωτεροκατωτερα..)η αριστερη εκδοχη της βλακειας ειναι το προβλημα.πως να συννενοηθεις και πως να συνεργαστεις με συντροφια που εκτος απο συντροφια τυχαινει να ειναι μωροφιλοφιλοδοξοι..(sic)..ιδου η απορια..

Σχόλιο από Ζ

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για κίνηση προς τα αριστερά.

Πέρυσι έγινε στην Πορτογαλία διαδήλωση 150,000 ανθρώπων, αυτό δεν έχει αντίστοιχο στην Πορτογαλική ιστορία. Η Πορτογαλία δεν έχει τέτοια παράδοση.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις (ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ) έγιναν σε όλη τη Μ.Βρετανία, τη Γαλλία και αλλού.

Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο τον κόσμο κλονίζεται σημαντικά. Αυτή την περίοδο θα διαλέξει κάποιος για να συμμαχήσει με τον νεοφιλελευθερισμό; Ο λόγος που ενδέχεται να πάει ο Καραμανλής σε εκλογές είναι ότι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του γιατί το νεοφιλελεύθερο δόγμα δικαιολογείται όλο και λιγότερο διεθνώς. Γι’ αυτό ζητάει τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ με μια ενδεχόμενη συμμαχία μετά τις εκλογές.

Σήμερα αρχίζει να υπάρχει ζήτηση για μια αντι-συστημική και αντι-νεοφιλελεύθερη δημοκρατική αριστερά σε ΟΛΟ τον κόσμο.

……

Σχόλιο από Greek Rider

Ο αγαπητός συντροφος Γ. Κυριακάκης δεν διαβάζει προσεχτικά τα κείμενα(μας), ενδεχομένως να έχει ασθενή μνήμη, για το ζήτημα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για τη δημιουργία ενδιάμεσου οργάνου (της Κεντρική Συντονιστικής Επιτροπής) που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις (με διευρυμένη πλειοψηφία) και να ελέγχει τη Γραμματεία, εκπροσωπώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτογράψαμε τον Απρίλιο παραμονή της Πανελλαδικής. Από τότε το έχουμε επαναφέρει και σε συλλογικές δημοσιεύσεις και σε προσωπικά άρθρα πολλών από μας δεκάδες φορές(αναφορά υπάρχει και στο παραπάνω χθεσινό μας Γράμμα. Μάλιστα στην το ποθέτησή μας στην ΚΠΕ το Σάββατο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το έκτακτο Συνέδριο πρέπεινα βάλει κατά προτεραιότητα το ζήτημα του εκδημοκρατισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα περί προτάσεων και μελών ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης ατύχησε.
χ.π.

Σχόλιο από Χ.Π.

Το κακό είναι ότι μένετε μόνο στις «θεσμικές» παρεμβάσεις και δεν κάνετε πραγματικά ΚΑΤΙ. Εξαντλείτε την πολιτική σας μέσα στις Κεντρικές Επιτροπές και στα διάφορα «όργανα» και μετά βγαίνετε και λέτε «να, εμείς τα λέγαμε». Σύντροφοι κάντε πραγματικά ΚΑΤΙ. Βοηθήστε στο να κινητοποιηθεί η βάση της Αριστεράς. Βγείτε επιτέλους έξω από τη θεσμική-κομματική λογική. Τα κόμματα με τη μορφή που είχαν, τελείωσαν. Οι νέοι πολιτικοί φορείς πρέπει να είναι διαφορετικοί, στηριγμένοι ατις αρχές της αυτονομίας και της άμεσης δημοκρατίας. Μόνο ένας «Σύριζα των μελών» μπορεί να το πετύχει αυτό. Βοηθήστε και πρακτικά για να γίνει.
Για ρίχτε μια ματιά εδώ: http://dosepasaorganotika.pbworks.com/FrontPage

Συντροφικά
Κώστας Λεγάκης

Σχόλιο από Κώστας Λεγάκης

Εδώ ο κόσμος χάνεται, δεν ξέρουμε με ποιο σχήμα θα κατεβούμε στις εκλογές της 4/10/09 και ο Παπαδημούλης σπεύδει στα κανάλια να μας πληροφορήσει πως θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθήνας.
Αλήθεια, από ποιον του προτάθηκε κάτι τέτοιο, όπως διατυμπανίζει;

Σχόλιο από giota

Δεν χανεται ο κοσμος συντροφισα giota,ο ΣΥΝ χανεται.ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!

Σχόλιο από giorgos

…η υπαρξιακη αγωνια σε αρκετα συντροφια εχει τροπο εκφρασης στο κομματικο παραληρημα..(ε!για μολα θειε Καρολε…)

Σχόλιο από Ζ
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: