Εδω ο κοσμος χανεται… (ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ, 14.5.2010)

Δεν θέλαμε να μιλήσουμε, παρ’ ότι πολύ καιρό τώρα καταλαβαίναμε, όπως και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου, ότι το πολιτικό κλίμα στο συμμαχικό μας σχήμα επιδεινώνεται συνεχώς. Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πολυτέλεια οι ενδοαριστερές αντιθέσεις σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης και επαναδιαπραγμάτευσης των ταξικών συσχετισμών. Πόσω μάλλον αποτελούν πολιτική «ύβρη» αυτή την περίοδο οι επαναδιαπραγματεύσεις πολιτικής ισχύος, το παιχνίδι των αρχηγών και των συνιστωσών, οι εκφωνήσεις μειοψηφικών στην απεύθυνση και ανταγωνιστικών πολιτικών με αδικαιολόγητη έπαρση και οικονομική και κοινωνική ελαφρότητα στις επιπτώσεις τους.

Αυτή τη στιγμή  ο κόσμος της Αριστεράς, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα απαιτούν από μας τη μέγιστη ενότητα, την ανιδιοτελή στράτευση, την αδιάκοπη πολιτική, κοινωνική και κινηματική παρουσία. Την ίδια στιγμή η κρίση και ο πολιτικός ανταγωνισμός απαιτούν από μας αναλυτική οξυδέρκεια και προγραμματική επάρκεια, δηλαδή να εξηγήσουμε την ταξική μεροληψία των πολιτικών διαχείρισης της κρίσης από την σκοπιά του αστικού μπλοκ εξουσίας και την ίδια στιγμή να ξεδιπλώσουμε τις δικές μας απαντήσεις που να πυροδοτούν αγώνες και να τροποποιούν το κοινωνικό ισοζύγιο υπέρ των υποτελών τάξεων.

Δεν είμαστε αδιάλλακτοι σε ζητήματα πολιτικής γραμμής, καταλαβαίνουμε ότι σε περιόδους κρίσης και μάλιστα δομικής, συστημικής κρίσης ο αριστερός υποκειμενισμός είναι σε έξαρση. Όπως επίσης καταλαβαίνουμε την αναπόφευκτη, τέτοιες εποχές, συσπείρωση γύρω από τη σημαία, την ιδεολογική και κομματική σημαία. Δεν συμμεριζόμαστε όμως την ιδεολογική και πολιτική δυσανεξία, την απροθυμία να βρεθούν οι κοινοί πολιτικοί τόποι, οι προωθητικοί συμβιβασμοί προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κοινή γλώσσα, κοινό πολιτικό και κινηματικό βηματισμό. Είναι ασυγχώρητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ένα φυλλάδιο που να εξηγεί την καπιταλιστική κρίση, να αποκαλύπτει τους στόχους του αστικού μπλοκ εξουσίας, να αποδεικνύει την κοινότητα συμφερόντων μεταξύ του εθνικού αστικού μπλοκ με το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο. Με 2 λόγια να δίνει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ τα απαραίτητα εργαλεία για να παλέψει. Αντ’ αυτού: διαφορετικές, εκφωνήσεις, διαφορετικές συγκεντρώσεις, διαφορετικά πολιτικά σχέδια.

Αντίθετα, είμαστε αδιάλλακτοι απέναντι σε διασπαστικά σχέδια, είμαστε επιθετικοί σε όσους υπονομεύουν την βιωσιμότητα και την πολιτική απεύθυνση του συμμαχικού μας σχήματος, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε την Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού όσες φορές με ανακοινώσεις ή δηλώσεις στελεχών της υπονόμευσαν το λόγο και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάναμε παλιά, το επαναλάβαμε και χθες όταν για άλλη μια φορά η Πτέρυγα συντάχθηκε με το δικομματικό πολιτικό σύστημα με αφορμή αυτή τη φορά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη σύσκεψη των προέδρων, δηλαδή στο κακοστημένο σκηνικό των συναινέσεων και της Εθνικής συμφιλίωσης για να περάσουν τα μέτρα. Από αυτό το πρίσμα μας βρίσκει αντίθετους και η συμπεριφορά του Μετώπου αλληλεγγύης που έχουν συστήσει συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Α. Αλαβάνο. Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ιδεολογικές συγκλίσεις στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και αναρωτιόμαστε κατά πόσο η ολική επαναφορά του «ανδροπαπανδρεισμού» στις μέρες μας αποτελεί την ικανή ιδεολογική και πολιτική συγκολλητική ουσία μεταξύ συνιστωσών με τόσο διαφορετική προέλευση και διαδρομή.

Είμαστε όμως μαχητικά αντίθετοι με κινήσεις που υποβαθμίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτικά και πολιτικά, που του στερούν παρουσία τόσο στην πολιτική σφαίρα, όσο και στην κοινωνική. Δεν κατανοούμε τις πολλαπλάσιες εκδηλώσεις του Μετώπου και τις λίγες των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα ξεχωριστά μπλοκ στις συγκεντρώσεις, πόσο μάλλον τις επιδεικτικές και συντεταγμένες αποχωρήσεις, όπως στην απεργία της 5ης Μάη ή στην πρόσφατη των σωματείων και του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος. Θεωρούμε φάρσα την αναπαλαίωση του τραγικού σκηνικού του καλοκαιριού και σε όσους επενδύουν σε νέες αντιθέσεις Αλαβάνου-Τσίπρα με πρόσχημα την ενότητα. Είναι φτηνό και τραγικό συνάμα για τον κόσμο της Αριστεράς, που θεώρησε ότι αυτό το κεφάλαιο έληξε οριστικά στην 3η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και ότι τα ζητήματα ηγεσίας και διεύθυνσης του σχήματος θα λυθούν  στα συλλογικά σώματα και με συλλογικές διαδικασίες.

Αισθανόμαστε ότι δικαιούμαστε να είμαστε αυστηροί και επικριτικοί απέναντι σε φαινόμενα παρακμής στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε παλέψει θαρραλέα για το κοινό μας εγχείρημα. Έχουμε δώσει σκληρές μάχες και στο εσωκομματικό πεδίο και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιότητα του μέλους, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τα συλλογικά όργανα, για τις αποφάσεις των Συνδιασκέψεων. Είμαστε μέρος της πλειοψηφίας στο Συνασπισμό, που στο κείμενο των θέσεων υποστηρίζει τις αποφάσεις της 3ης Πανελλαδικής κόντρα σε όλες τις άλλες τάσεις του κόμματος.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν είμαστε μόνοι μας: και άλλες συνιστώσες και ανένταχτοι -άνδρες και γυναίκες- στο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν τα ίδια πράγματα με μας δίνοντας μια βαθειά ΑΝΑΣΑ στη βιωσιμότητα του εγχειρήματός μας.

Advertisements

12 Σχόλια so far
Σχολιάστε

[…] Η Ανακοινωση του Κοκκινοπράσινου δικτύου, η οποία εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο. Αναδημοσίευση απο το blog του […]

Πίνγκμπακ από Εδω ο κοσμος χανεται… « Μετα την εφημεριδα

…ο καπιταλισμος πολυτροπος και πολυσχιδης πετυχαινει αλλεπαλληλα ρουα-ματ στην κοινωνικη σκακιερα,με την αριστερα αμηχανη(με ανοιχτο το στομα)χωρις ουσιαστικο λογο ,ανισχυρη για ανατροπη
ψελλιζει καποιες καταγγελιες(πορειες συγκεντρωσεις κ.λ.π) αλλα στην ουσια μηδεν εις το πηλικον(μου θυμιζει το ασμα:..συννεφο μαλλι οψη σαν καπνος και απο θεωριες…)

η ανικανοτητα της αντιδρασης,δεν αρχεται απο χτες,αλλα αρχομενης της μεταπολιτευσης που ο πολυποικιλος καπιταλισμος «την οργανωσε» σε κομμα(στελεχη μεγαλα μικρα μαι μικρομεγαλα,παραγοντες και παραγοντισκοι,με διαφορους φορτοπαρασημους καρακλοκενταυρους…) «ομοουσιον του πατρος» με κοινοτυπο αντιπολιτευτικο λογο…(ο στενωτατος ελεγχος καθε δημοσιου αρχοντισκου με ονοματεπωνυμο, σειοντας την Δαμοκλειο σπαθη του πειθαρχικου και οχι μονο,ηταν τρεις λαλουν και δυο χορευουν,-αν υπηρχε σημερα π.χδεν θα μιλουσαμε για δημοσιονομικη σπαταλη-…)

(ξερεται εν κρισει συντροφια πως στην Σουηδια ας πουμε το να κανεις καταθεση 3000 ευρω η αναληψη απαιτειται ποθεν εσχες και ποθεν τα πας?)

Σχόλιο από Z

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ντοκουμέντα…

http://enosy.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

Η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ εκ των ένδον (με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ που λειτουργούν ΜΑΖΙ με τους Ανανεωτικούς, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την απέχθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ) με ψέμματα και διαστρεβλώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο στόχος του συστήματος για έναν ΣΥΡΙΖΑ αποστεωμένο (χωρίς 4 ή και παραπάνω συνιστώσες, μπόλικους ενοχλητικούς ανένταχτους και τον Αλέκο Αλαβάνο) ένα σχήμα στην πραγματικότητα ΣΥΝ (όχι ολόκληρου) και δορυφόροι, όχημα για την εκλογική επιβίωση και αναπαραγωγή των μηχανισμών δεν θα περάσει.

Η αριστερά θα βγει και από αυτή τη φάση ενωμένη και πιο δημοκρατική και θα παλαίψει με τα λαϊκά στρώματα για να παρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω, να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να φτιαχτούν οι προϋποθέσεις σύντομα για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστικό ρόλο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τα ίδια τα μέλη του ΣΥΝ, οι σύντροφοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απομονώσουν αυτούς που απεργάζονται το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να διαιωνίσουν την πολιτική τους αναπαραγωγή, τη στιγμή μάλιστα που η επίθεση της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΔΝΤ και της ΕΕ απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ενότητα μέσα ΠΑΝΤΑ από όρους δημοκρατίας και συμμετοχής.

Και μια ερώτηση προς κοκκινοπράσινο:
Γράφετε: «δεν κατανοούμε τις πολλαπλάσιες εκδηλώσεις του Μετώπου και τις λίγες των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ»

Έχετε όμως κατανοήσει με ευθύνη ΠΟΙΩΝ οι Τοπικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ είναι ΤΟΣΟ λίγες; Έχετε κατανοήσει με ευθύνη ΠΟΙΩΝ και αυτές οι λίγες Τοπικές Επιτροπές ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; Έχετε κατανοήσει με ευθύνη ΠΟΙΩΝ 3 συνδιασκέψεις πήγαν στα σκουπίδια και μια 4η θα γίνει ίσως κάποτε, αλλά χωρίς τη συμμετοχή του μισού και παραπάνω ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έτσι αποφάσισε η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ μαζί με τους Ανανεωτικούς και τους παροικούντες την Βαβυλώνα; Ή μήπως για όλα αυτά φταίει και πάλι ο κακός Ιζνογκούντ, ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου;

Ελπίζω το παρόν μήνυμα να δημοσιευτεί σύντομα. Όχι όπως την άλλη φορά που ανάλογο δικό μου μήνυμα έμεινε για 2 μέρες στο μούσκιο προκειμένου να μου απαντήσει ο καθοδηγητής.

Σχόλιο από Raindog

Για κάποιο περίεργο λόγο νομίζεις ότι λες κάτι πολύ επικίνδυνο και τόσο αποστομωτικό, που αρχικά πρέπει να κρυφτεί και μετά να απαντηθεί ‘αρμοδίως’. Δεν ξέρουμε γιατί το νομίζεις, κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ.
Επί της ουσίας: τι ακριβώς αποδεικνύει το απόσπασμα από τους «Οπαδούς» -και ιδίως το δεύτερο βίντεο της ομιλίας του Κατσούλα; Πώς ακριβώς βοηθάνε οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις, τα ξεχωριστά μπλοκ και γενικότερα η ‘αυτόκεντρη’ ανάπτυξη του ‘Μετώπου’ τον πολλαπλασιασμό των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και την καλύτερη λειτουργία τους; Ποιος -εκτός από τον αλαβανικό βοναπαρτισμό και τις συλλήβδην αντι-ΣΥΝ διαθέσεις των συνοδοιπόρων του- αναγόρευσε το ‘Μέτωπο’ πρώτο και μοναδικό θεματοφύλακα των αποφάσεων των Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων; Πώς γίνεται να αγνοείς τόσο την εσωκομματική γεωγραφία του ΣΥΝ και να παραδίδεις μαθήματα γι’αυτήν; Και πώς μπορείς να ξεπερνάς τόσο αβίαστα το γεγονός ότι κόσμος του ΣΥΝ πρωταγωνιστεί εξαρχής στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές του 2004, βάζει πλάτη ξανά και ξανά στα κινήματα που αναζωογονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον στηρίζει στις εκλογές σε πολύ δύσκολες συνθήκες και τα δίνει όλα για να στηθούν και να λειτουργήσουν Επιτροπές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τόσες ακόμα πόλεις. Ξανασκέψου τα αυτά λίγο καλύτερα, γιατί παρουσιάζεις το άσπρο μαύρο.

Σχόλιο από kokkinoprasinodiktyo

Ωραία απάντηση! Δια των ερωτήσεων την αποφεύγουμε! Πολύ «παραθυράτη» πάντως.

Αφού επέλεξες τον διάλογο μεταξύ κωφών θα τον συνεχίσω ως τέτοιον. Να σου κάνω τρεις μόνο τελευταίες ερωτήσεις (με μπόλικα σκέλη) που έχω την ματαιοδοξία να ελπίζω ότι θα τις απαντήσεις.

1.

Έχεις μια συμμαχία με διάφορους συμμάχους.

Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη των κυριάρχων τάσεων του ΣΥΝ και των δορυφόρων τους καθώς και ΟΛΩΝ των συνιστωσών. Και αυτή είναι η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ με βάση τις επίσημες θέσεις για το συνέδριό σας: για μέλη με πλήρη δικαιώματα ούτε λόγος. Ή μήπως κάνω λάθος; (παρακαλώ παράθεσε στοιχεία όχι λόγια του αέρα).

Και στη συμμαχία αυτή τηρείται γενικώς να μιλούν τουλάχιστον δύο ομιλητές από διάφορες συνιστώσες προκειμένου να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα των απόψεων.

Και εσύ έρχεσαι και λες ότι: όχι ΑΥΤΟΣ ο συγκεκριμένος δεν θα μιλήσει. Το θεωρείς εποικοδομητικό; Θα το έκανες αυτό έστω σε μια συνεταιρική σχέση; Τι είδους γελοία βέτο είναι αυτά; Τη στιγμή που χρειάζεται ΟΛΟΣ ο κόσμος που μπορεί να βοηθήσει, εσύ απαξιείς ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διεμβολιστική ικανότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ; Τι είστε face control, «πόρτες» του ΣΥΡΙΖΑ;

2.

Όλη αυτή την περίοδο ο ΣΥΝ δεν έχει κάνει καμμία εκδήλωση μόνος του; ΚΑΜΜΙΑ;

Η ανανεωτική πτέρυγα μήπως (αλλά ξέχασα αυτή έχει δηλώσει ότι θέλει να ΔΙΑΛΥΣΕΙ τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι βλέπω τη σιγοντάρουν);

Κανένας δεν έκανε καμμία εκδήλωση;

Και γιατί απαγορεύεις εσύ να κάνει το Μέτωπο, η ΚΟΕ, ο μπήξε και ο δείξε;

Εγώ θεωρώ ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι εποικοδομητικές γιατί ανοίγουν το διάλογο με την κοινωνία. Εσύ προτιμάς να μην ανοίξει ο διάλογος; Και πού είναι αυτό γραμμένο στα κιτάπια του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούν οι συνιστώσες να κάνουν εκδηλώσεις; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ; ΠΟΥ;

3.

Στη γεωγραφία σε πληροφορώ ήμουν πολύ καλός.

Στην πολιτική γεωγραφία πάλι με συγχωρείς αλλά ήμουν πάντα αδύνατος. Γιατί προϋπέθετε πάντα γνώσεις μπακαλικής λογιστικής (I και ΙΙ), Επικοινωνιολογία στο ΣΤ εξάμηνο και γνώσεις επάνω στην ιστορία των ιντρίγκων των μανδαρίνων της Κίνας. Ως εκ τούτου δεν σου μιλάω με την αυθεντία του πολιτικού γεωγράφου αλλά την ταπεινότητα ενός απλού μέλους (;) του ΣΥΡΙΖΑ. Να με συμπαθάς.

Γράφεις ότι ο ΣΥΝ έχει βάλει πλάτη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2004. Ωραία.

Πράγματι πάρα πολλά μέλη του ΣΥΝ μαζί με μέλη άλλων συνιστωσών και πάρα πολλοί ανένταχτοι (όπως εγώ) βάλαμε πλάτη και χτίσαμε ό,τι χτίσαμε. Από το 2004 (εγώ από το 2007, καθότι ψήφιζα άλλο σχήμα της αριστεράς μέχρι τότε).

Ένα από αυτά τα μέλη που έβαλαν πλάτη ήταν και ο Αλέκος Αλαβάνος ο πρώην πρόεδρός ΣΑΣ το θυμάσαι; Ή μήπως εδώ υπάρχει κάποιο κενό στις γνώσεις σου πάνω στην πολιτική γεωγραφία; Και υπήρξε πρωτεργάτης και πρωτοπόρος και έχει ένα μεγαλούτσικο μέρος της επιτυχίας στο ενεργητικό του, διαφωνείς; Και μετά ακολούθησε η εκπαραθύρωση (για την οποία έχω κάμποσα πει και κάμποσα ακόμα μπορούν να ειπωθούν αλλά δεν θα σταθώ).

Και τι έγινε έκτοτε;

Ποιος έβαζε συνεχώς βέτο σε οποιεσδήποτε αποφάσεις μπορούσαν να τραβήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την ακινησία;

Ποιος ακόμα και αυτές τις αποφάσεις της 3ης Πανελλαδικής της ποδοπάτησε;

Ποιος κάλυψε τον Κουβέλη, τον Χατζησωκράτη και άλλους όταν έβαζαν θέμα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισης του Παπούλια και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ΠΟΔΟΠΑΤΩΝΤΑΣ τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις όλων των συνδιασκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά ακόμα και αυτές τις αποφάσεις των συνεδρίων ΣΑΣ) την ώρα που ετοιμαζόταν η μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Εγώ; Ή μήπως πάλι αυτός ο κακός ο Αλέκος Αλαβάνος, ο πρώην πατερούλης ΣΑΣ (ασχέτως των δικών του προθέσεων);

Και δεν τα έκανε αυτά (και πολλά άλλα που επιφυλλάσομαι να πω) βέβαια το απλό μέλος του ΣΥΝ που εσύ τώρα ΠΑΤΡΟΝΑΡΕΙΣ, αλλά η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ μαζί με τους Ανανεωτικούς. Το απλό μέλος του ΣΥΝ ζει τις ίδιες αγωνίες που έχω και εγώ και μπόλικα ακόμα μέλη (;) και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ. Όσο για το πρώτο σχόλιό σου αναφέρομαι σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ παλαιότερη περίπτωση απόκρυψης μηνύματός μου εδώ στο Κοκκινοπράσινο για 2 ημέρες προκειμένου να απαντηθεί. Μπορώ αν θέλεις να ψάξω και να την βρω. No problem. Μόνο θα περιμένεις λιγάκι γιατί έχω και δουλειά, δεν έχω την πολυτέλεια (για την αριστερά) να είμαι επαγγελματικό στέλεχος για να ασχολούμαι μόνο μ’ αυτά.

Καληνύχτα και καλή τύχη.

Σχόλιο από Raindog

1. Ξαναδές τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κοκκινοπράσινου και της ΑΝΑΣΑ όσον αφορά την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την πρόταση που καταθέσαμε με άλλους συντρόφους στην ΚΠΕ του ΣΥΝ (συμπεριλαμβάνεται στο ντοκουμέντο του 6ου Συνεδρίου), η οποία μειοψήφησε με μικρή διαφορά (18 υπέρ, 24 κατά) και θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Συνέδριο. Η Αριστερά λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες, όχι με τη λάμψη προσωπικοτήτων που δεν λογοδοτούν πουθενά, παρά μόνο «στην κοινωνία»: αυτά τα κάνει ο ΓΑΠ σήμερα, ο Αντρέας προχτές. Επειδή είμαστε στην Αριστερά -και όχι σε αστικό, αρχηγικό κόμμα-, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι σημαίνει η ‘διεμβολιστική ικανότητα’ (!) μιας προσωπικότητας στο ΠΑΣΟΚ.
2. Κάνεις τον αφελή αρκετά επιτυχώς: ο ΣΥΝ είναι κόμμα και, παρ’όλα αυτά, πέρα από τις εσωτερικές του διαδικασίες, δεν κάνει α ν ο ι χ τ έ ς συγκέντρώσεις (και όχι «εκδηλώσεις»…) ανά την Ελλάδα.
3. Με βάση τα παραπάνω, όσα υβριστικά λες περί «πατερούλη» και «πατρόνων» επιστρέφονται αυτοδικαίως στον αποστολέα τους. Σε ό,τι αφορά την ομάδα διαχείρισης του μπλογκ, δεν πρόκειται να ξαναασχοληθούμε μαζί σου: καλοδεχούμενες οι διαφωνίες, αλλά η εμπάθεια, η υβριστική διάθεση και η επιλεκτική μνήμη (σου) δειχνουν ότι είναι χαμένος χρόνος.

Σχόλιο από kokkinoprasinodiktyo

Επειδη δεν μου άρεσαν ποτε οι αρτιες και ατέρμονες θεωρητικες προσεγγίσεις αλλά τα γεγονότα ας προσθέσω κάτι που έπεσε στην αντίληψη μου. Πριν μερες εδω στη Θεσσαλονικη εγινε μια αυτοοργανωμένη κινηση πολιτων για ελευθερα δωρεάν λεωφορεία. Το ποιοι πρωτοστάτησαν και γυρναγαν με αυτοκόλλητα μέσα σε λεωφορεία το ξέρουμε ολοι οι παροικουντες εν Ιερουσαλημ.Μερικες ημέρες μετα την μεγάλη απεργία της 5ης Μάη η κυβέρνηση πήρε πισω την αύξηση. Κατεβαίνω σε συλλαλητήριο των πρωτοβαθμίων και σύντροφος της ΚΟΕ μου δινει φυλλάδιο που πανηγύριζε η ΚΟΕ την επιτυχία της. Μαθαίνω μετά απο συντρόφισσα οτι δώσαν και συνέντευξη τυπου. Τέτοιο φτηνο καπέλωμα μεταξύ μας μονο ειρωνικά μειδιάματα μου εφερε στο στόμα και με έκανε να λαικισω και να πω..»σε τα μας ρε μεγάλε?»
Τωρα στο πολιτικο, ειναι τουλάχιστον καιροσκοπισμός και φτηνη ψηφοθηρία να μιλάμε για τις αρχες της διακηρυξης της 3ης Σεπτέμβρη στη προσπάθεια να διεμβολίσουμε την εκλογικη βάση του ΠΑΣΟΚ.Μαρξιστικά αν το πάρουμε η 3η Σεπτέμβρη ηταν μια επικοινωνιακη σοσιαλδημοκρατικη διακηρυξη διαχείρισης καπιταλισμου με εθνικους κρατιστικους ορους χωρις να αγγίζει θέματα μέσων παραγωγής και πραγματικης αναδιανομης πλουτου.
Πολιτικά αν το πάρουμε ηταν η μεγαλυτερη απάτη-ευνουχισμος της πιο ριζοσπαστικοποιημένης ελληνικης κοινωνιας μετά το ΕΑΜ.
Πιστος στις οικογενειακες παραδόσεις και αφου ο μπαμπάς του συνέργισε στη διάλυση του ΕΑΜ ο γιος επρεπε να συνεργισει στη διάλυση του ριζοσπαστικου αντιδικτατορικου μετώπου.
Για ολα αυτά δεν καταλαβαίνω τι θα κερδιζε μια οποιαδήποτε Αριστερα με αυτο το φλας μπακ στα 70’ς οταν ο μέσος Ελληνας ηδη προσπαθει να φύγει απο το επικοινωνιακο ονειρο της Ολυμπιάδας και να προσγειωθει ανωμαλα στην σκληρη πραγματικοτητα του ΔΝΤ.
Η όλη πολιτικη σύλληψη μου θυμίζει ανιαρό στείρο απόγευμα σε μεγαλοαστικο σαλονι ενα καλοκαιρι ζεστο υγρο με κλειστα παράθυρα και ενα χαλασμένο κλιματιστικό!

Σχόλιο από Μαρξ Φακτορ

@Μαρξ Φάκτορ

Λες ότι δεν σου αρέσουν οι ατέρμονες θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά τα γεγονότα. Εμένα μου αρέσουν οι ατέρμονες συζητήσεις για τα γεγονότα.

1. Θα κάνω πρώτα το συνήγορο του διαβόλου, εεεε συγνώμη της ΚΟΕ.

Υποθέτω ότι η ΚΟΕ πανηγύριζε για την επιτυχία των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ, τις οποίες στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Καλά έκανε.

Είναι ο επίσημος ΣΥΝ σε αυτές τις επιτροπές; Και αν ναι γιατί δεν βγήκε να πανηγυρίσει κι αυτός; Θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για τα μέλη του.

Και αν όχι γιατί, παρόλα αυτά, ΔΕΝ πανηγύρισε κι αυτός από τη μεριά του; Και κατόπιν να κάνει την αυτοκριτική του που δεν στήριξε αυτή την προσπάθεια; Και εσύ γιατί έρχεσαι και την πέφτεις στην ΚΟΕ για το ότι πανηγύριζε για μια επιτυχία του λαού της Θεσσαλονίκης στην οποία συνέτεινε με τη συμμετοχή της;

Γιατί θέλεις να πεθάνει η γίδα του γείτονα επειδή η δική σου ψόφησε, Μαρξ Φάκτορ;

2. Περί 3ης Σεπτέμβρη, φιλοπασοκισμού του Αλ. Αλαβάνου και του Μετώπου και λοιπές αιτιάσεις:

Όπως όλοι ξέρουμε το ΠΑΣΟΚ υπάρχει από το 1974. Έκτοτε καλώς ή κακώς εξέφρασε και εκφράζει (με μειούμενη βέβαια δύναμη από το 1996 και κυρίως μετά το 2000) αυτούς που έλεγε μη-προνομιούχους, δηλαδή μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης, ευρύτατα αγροτικά στρώματα, φιλόδοξα ή απλώς ανύποπτα κομμάτια της νέας μικροαστικής τάξης και τμήματα (από το 96 και μετά κυρίως) της συντηρούμενης εν πολλοίς από το κράτος, «διανόησης».

Δε λέω ότι δεν ήταν κόμμα του συστήματος, ότι δεν εξέφρασε τελικά με την πολιτική του τα πιο επιθετικά τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης. Λέω όμως ότι εκφράζει ακόμα (κακώς, κάκιστα) ένα κομμάτι λαϊκού κόσμου. Ένα μεγάλο κομμάτι για την ακρίβεια. Μην ξεχνάμε ότι στις εκλογές πήρε 44% και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ μαζί με το ζόρι ξεπέρασαν το 10%.

Εσείς δηλαδή πιστεύετε ότι μπορούμε να αντισταθούμε στα μέτρα, εμείς το 10% άντε 15% χωρίς την ενεργητική συμμετοχή του μεγαλύτερου κομματιού του κόσμου του ΠΑΣΟΚ (του οποίου του έχει έρθει ο ουρανός σφοντύλι με αυτά που βλέπει από το Γιωργάκη); Αν το πιστεύετε, μάλλον μιλάω με αριστεριστές. Όμως ξέρω ότι δεν είναι έτσι.

Άρα χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αυτόν τον κόσμο. Και πώς θα τον φέρουμε κοντά μας;

Κουνώντας του το δάχτυλο και λέγοντάς του «Άκου κακό παιδί τόσο καιρό ήσουν άτακτος, εγώ βέβαια σου τα έλεγα κάθε φορά με την αρμόδια απόφαση της Κ.Ε., αλλά εσύ δεν άκουγες. Κάτσε τώρα φρόνιμος, έλα ξωπίσω μου και κάνε ό,τι κάνω»;

Όχι, βέβαια. Είναι ο χειρότερος τρόπος και το ξέρετε, ακόμα και όταν μιλάμε σε άμυαλα παιδιά.

Από την άλλη πώς να τους κουνήσουμε το δάχτυλο; Είμαστε μήπως αναμάρτητοι;

Γιατί δεν μπορέσαμε να τους πλησιάσουμε στην άγρια δεκαετία του ’70 γιατί χάθηκε αυτός ο κόσμος τόσο καιρό, έχετε αναρωτηθεί;

Επειδή, ενώ αυτός ο κόσμος εμπνεόταν από τον λαϊκίστικο (βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε) λόγο του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μιλούσαν για ΕΑΔΕ, κάποιοι άλλοι για τα αγαθά του υπαρκτού σοσιαλισμού αφού ξυλοφόρτωναν τα ατίθασα παιδιά των καταλήψεων του ’79-80, κάποιοι πήγαιναν με σημαιάκια και πανηγύριζαν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι άλλοι μιλώντας για πραγματική αλλαγή (αλλαγή με κόκκινους κόκκους και διπλάσιο αμονιαζόλ) και δεύτερη κατανομή βολεύονταν με ένα 11% και έκαναν μορατόριουμ στο συνδικαλιστικό και στο φοιτητικό κίνημα από το 1981 έως το 1983 τουλάχιστον για να μην πω μέχρι το 1986-87.

Επειδή, όταν κατάλαβαν (γιατί σε αυτό πολλοί σύντροφοι δεν λερωθήκαμε, ευτυχώς) ότι υπάρχει ψωμί σε αυτό το χώρο οι ηγεσίες της κυρίαρχης αριστεράς δεν δίστασαν να συμμαχήσουν και με το διάολο, προκειμένου να τον λεηλατήσουν. Ή μήπως δεν ήταν έτσι και έγιναν όλα για την κάθαρση του συστήματος από τον Κοσκωτά;

Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, ήταν να βγει ακόμα πιο δυνατός ο Λαμπράκης, ο Ντον Μπαρντίνο, ο Κόκκαλης -ο Κόκκαλης!- και πολλοί άλλοι.

Και ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε μια άγρια τριετία που έμελλε να διαρκέσει πολύ περισσότερα χρόνια με άλλα ονόματα.

Και πολλά τότε στελέχη μας στον 9,84, στα Νίτρο και τις μετέπειτα παραφυάδες τους. Έγιναν βουλευτάδες (με άλλα κόμματα όχι με αριστερά), ευρωβουλευτίνες, υπουργοί, μεγαλοδημοσιογράφοι (κάποιοι μάλιστα αυταπατώνται ότι είναι ακόμα της αριστεράς), κήνσορες, καθηγητές Πανεπιστημίου που κολύμπησαν στα κονδύλια από την ΕΕ και άλλα τέτοια. Ή μήπως δεν ήταν και δεν είναι έτσι; Και φάγανε, φάγανε, φάγανε…

Και θα βγούμε σε αυτό τον κόσμο και πιστεύουμε ότι θα του κουνήσουμε το δάχτυλο και αυτός θα μας ακολουθήσει;

«Εμάς» που συνεργαστήκαμε το ’89 με τη δεξιά και που τελικά μας έκατσε ο Μητσοτάκης και ακόμα δεν έχουμε κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική; «Εμάς» που ψηφίσαμε το Μάαστριχτ (για το οποίο επίσης δεν κάναμε αυτοκριτική); «Εμάς» που ενώ ο κόσμος χρειαζόταν βοήθεια κάναμε συγκεντρώσεις μόνοι μας (μιλάω για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ) σε μια ηλίθια σεκάνς σεχταριστικής παράνοιας που διαρκεί χρόνια τώρα;

Πρέπει να μιλήσουμε σε αυτόν τον κόσμο στη γλώσσα που ξέρει. Σε αυτό το κομμάτι του μυαλού του που του έχουν αφήσει ανέγγιχτο τα δελτία των 8.30. Και αν δεν μιλήσουμε για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη για τι ακριβώς θα μιλήσουμε σύντροφοι; Για την Ευρώπη των Εργαζομένων, την «Προγραμματική Αντιπολίτευση» για την «Λαϊκή Εξουσία με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό μέσα από 18,5 στάδια που θα ορίσει το κόμμα»;

Ξανά την αλφαβήτα σύντροφοι. Γιατί οι καιροί ου μενετοί. Και στο άψε σβήσε μπορεί να είμαστε τα θλιβερά πολιτικά απομεινάρια αυτής της άγριας επίθεσης και η ζωή να αλλάξει δίχως να κοιτάξει τη δικιά μας μελαγχολία.

Γι’ αυτό λοιπόν μην κάνουμε σαν τον Έλληνα με τη γίδα του γείτονά του. Αν ψόφησε η γίδα του ενός δεν χρειάζεται να ψοφήσει και η γίδα του άλλου. Μπορεί άνετα να μας θρέψει και τους δυο. Αρκεί αυτή η γίδα να είναι δυνατή και να έχει τροφή για να φάει.

Και αυτό τον καιρό χίλια λουλούδια ανθίζουν. Και εμείς, αντί να είμαστε εκεί έξω να τα μαζέψουμε και να τα περιποιηθούμε, κοιτάμε τους τοίχους των σκοτεινών μας γραφείων και τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών.

Και χαλάμε το χρόνο μας για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα γινάτι.

Το γινάτι βγάζει μάτι σύντροφοι. Και πολύ φοβάμαι ότι πέρα από αυτούς που κυκλοφορούν με κομμένο χέρι (από τις εκλογές και μετά) θα αυξηθεί και ο αριθμός των μονόφθαλμων. Που σίγουρα βασιλεύουν ανάμεσα σε τυφλούς αλλά έχουν χάσει τη δυνατότητα να βλέπουν με τη μία καθαρά τα πράγματα και από όλες τις οπτικές γωνίες.

Στη θέση του ματιού θα έχει απομείνει μια πληγή. Και αν η πληγή του 89 άρχισε να γιατρεύεται χρόνια μετά με το Κοινωνικό Φόρουμ, τη Γένοβα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Δεκέμβρη, φανταστείτε πόσο καιρό θα μας πάρει για να περάσει αυτή η πληγή. Την ώρα μάλιστα που θα έχει περάσει από πάνω μας ο οδοστρωτήρας του ΔΝΤ.

Κάποιοι από εμάς έχουν μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, κάποιοι στην πέμπτη. Και χρόνος για άλλες πληγές δεν μας έχει μείνει. Ας μην ανοίξουμε άλλες λοιπόν.

Σχόλιο από Raindog

@Διαχειριστική ομάδα

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Νομίζω ότι δεν τα αξίζω.

Σχόλιο από Raindog

Είναι προφανές οτι υπάρχουν δύο τουλάχιστον κύριες πολιτικές επιλογές ως απάντηση στη συγκυρία: Α) πάλη εντός Ευρωζώνης και ΕΕ
Β) εξοδος απο Ευρωζώνη , αλλά και απο ΕΕ…η λύση σε μια «επανεθνικοποίηση» της πολιτικής…
.. αυτές διαμορφώνουν σχηματικά εναν «ΕΥΡΩΣΥΡΙΖΑ» και εναν «ΕΘΝΟΣΥΡΙΖΑ»…πάντως η πολιτική συνιστωσών οπως η ΚΟΕ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ηταν γνωστή , και οσοι θεωρούσαν οτι το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μπορούσε να είναι πολιτικά λειτουργικό
εχουν σήμερα μια ακόμα απόδειξη οτι είχαν υποτιμήσει τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που υπήρχαν και υπάρχουν και αναδεικνύονται κάθε φορά που πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις…σε ενα κόμμα οπως ο ΣΥΝ η θέση του κόμματος μπορεί να αποφασιστεί με τον κανόνα της πλειοψηφίας…αυτό ομως δεν μπορεί να γίνει σε μια πολιτική συμμαχία…ετσι το «ΜΕΤΩΠΟ» ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ…πρόκειται για μάλλον «φυσιολογική» εξέλιξη…αν κάτι πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η δυνατότητα κοινής δράσης ( αμφίβολο και αυτό…)

Σχόλιο από γιαννης ιωαννου

…και λίγες παρατηρήσεις ακόμη:
…Αριστερά δεν είναι μόνον ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ…ετσι η «καταδίκη» του «ανδρεοπαπανδρεϊσμού» ή του «σταλινισμού» ¨η του «αριστερού ευρωπαϊσμού» κλπ δεν είναι κοινό κτήμα -κοινή παραδοχή της ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ…είναι απόψεις τμημάτων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ -ΣΥΖΗΤΉΣΙΜΕς ΚΆΘΕ ΦΟΡΆ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ…π.χ. δεν πείθεις το μέλος του ΚΚΕ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με την αναλυση για τον σταλινισμό…χωρίς να μιλήσεις για τις θέσεις του για το σήμερα…δεν συμμαχείς με το σαφώς «ανδρεοπαπανδρεϊκο » ΔΗΚΚΙ για να σε «ενοχλήσει» ξαφνικα η αντίστοιχη (;) αντίληψη του ΑΛΑΒΑΝΟΥ…
…Προσωπικά εδώ και μήνες εχω υποστηρίξει οτι με βαση τις σημαντικές πολιτικές διαφορές των κομμάτων και κινήσεων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…ρεαλιστική θεωρούσα την συγχώνευση του ΣΥΝ με ΑΚΟΑ,ΕΠ,ΟΙΚΟΣ. και πιθανόν ΔΗΚΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ,ΚΑΙ ΤΗΝ Συσπείρωση των κινήσεων «επαναστατικού μαρξισμού» σε ενα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ…το «μετωπο» φιλοδοξεί να διεμβολίσει κΑΙ τη βάση ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ …ΕΝΔΕΙΞΗ είναι οτι στο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ φιλοξενούνται τακτικά στελέχη της σοσιαλιστικής αριστεράς…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ…
οσο και αν εχω μια βασική επιφύλαξη για τις «ιστορικές δυνατότητες»του Αλαβάνου ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ (ΚΟΕ-ΔΕΑ-ΚΕΔΑ-ΑΠΟ), ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με την οποία είναι λογικό και θεμιτό να διαφωνούμε, αλλά ας μην θυσιάσουμε τη δυνατότητα κοινής δράσης προς χάριν μιας ασκοπης εν πολλοίς διαμάχης για «διασπαστές» ενός πολλαπλά αμφίβολου σχήματος οπως ο ΣΥΡΙΖΑ…

Σχόλιο από γιαννης ιωαννου

Επιθυμώ, να μπει σαν θέμα – άποψη προς συζήτηση….
Όλα ξεκινούν από την κρίση της αριστεράς. Όσο διαιωνίζεται, <>, εγκλωβίζονται σε δεξιές πολιτικές & καταλήγουν στην ενσωμάτωση στο σύστημα. Ο ρόλος της αριστεράς είναι, να πείθει τους εργαζόμενους, αρχικά, να συμμετέχει σε μαζικούς χώρους, κινήσεις, που θα αναπτυχθούν σε κινήματα. Ο ρόλος συνεχίζει, στο να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αυτή την τακτική, (αλλιώς δεν ασκεί πολιτική). Παράλληλα τους αναπτερώνει το ηθικό & την δυναμική αποτελέσματος, τονίζοντας τους, οτι απέναντι στην οργανωμένη συνειδητή (γιατί μάχεται ανορθόδοξα & λυσσαλέα για το κέρδος, τον ανταγωνισμό, τις αγορές) δύναμη των λίγων καπιταλιστών, μόνο το οργανωμένο κίνημα των εκμεταλλευόμενων εργαζομένων, μπορεί & θα τους ανατρέψει. Η τακτική αυτή, δεν είναι τυχαία & αόριστη. Είναι ουσιαστική, όταν εξυπηρετεί τον τελικό στόχο, που είναι η εξουσία των εργαζομένων & ο διαρκής έλεγχος από τους ίδιους. Πάντα επαγρυπνούμε, για να μη παρεκλίνουμε. Όταν περεκλίνει οποιοσδήποτε χώρος, (ακόμα & το κόμμα μας), το καταδεικνύουμε στην κοινωνία, (αυτή, θα το ελέγχει από τώρα), γιατί, για να είμαστε αξιόπιστοι, υποχρεωτικά, θα είμαστε ειλικρινείς σ ‘αυτή. Αυτή η λειτουργία μας, είναι ικανή & αναγκαία, να αποβάλουν οι εργαζόμενοι τα αστικά κατάλοιπα, (που κουβαλάμε όλοι μας, άλλοι λιγότερα & άλλοι περισσότερα) & να κατακτούν καθημερινά κοινωνική συνείδηση. Όλη αυτή η συνεπής πολιτική εμπλουτίζει την ιδεολογική προσφορά της αριστεράς στην κοινωνία.
Η αριστερά, είναι κατακερματισμένη, λόγω δεξιών πολιτικών, που ακολουθούσε, κάθε ξεχωριστός χώρο της, (οι περισσότεροι αριστεροί. εν αγνοία τους, παρά τις καλές προθέσεις). Αυτό είναι στοιχείο της κρίσης της & επιτυχία του καπιταλισμού, που το επιδιώκει πάντα. Κανένας αριστερός χώρος, δεν είναι μοναδικός. Κανένα κόμμα κατά υποκειμενική συνείδηση, του κάθε μέλους του. Όλοι είναι χρήσιμοι & όλοι έχουν τις αρνητικές επιρροές στην κοινωνία, παράλληλα. Το <>, <<το ναι μεν, αλλά), δεν είναι υπευθυνότητα αριστερών. Αυτό υποχρεωτικά & με υπευθυνότητα, θα αλλάξει.
Ενωμένη αριστερά σημαίνει, πιο αποτελεσματική δυναμική & ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία.
Στην ενότητα της αριστεράς συμβάλλουμε, προετοιμαζόμενοι εκ των προτέρων, οτι σε κοινές δράσεις με άλλους αριστερούς χώρους, αφού επιχειρηματολογήσουμε, πείθοντας τους, για τη δική μας (υποκειμενική) άποψη, να υποχωρούμε στην διαμορφωμένη, επικρατούσα πλειοψηφούσα (έστω κι αν είναι διαφορετική, από τη δική μας) άποψη. Το αστικό κατάλοιπο, (δίλημμα) ποιός, θα καπελώσει ποιόν, έτσι το αποβάλλουμε.
Με την υπομονή μας, στην ενεργή, (παρούσα), σε κάθε εκδήλωση της κοινωνίας που συμμετέχουμε, πλειοψηφία, (παρ' όλα τα λάθη της & τις αδυναμίες της), τα αποτελέσματα, θα είναι περισσότερα & ουσιαστικότερα στους στόχους.
Η εμμονή μας σε <>, των απόψεών μας, παραμένει δεξιό κατάλοιπο, στοιχείο της κρίσης της αριστεράς. Νομιμότητα δεν είναι πάντα, η επικρατούσα, συγκυριακή άποψη σε κάθε χώρο. Νομιμότητα είναι το δίκιο των εργαζομένων, που πηγάζει, από την εκπλήρωση του στόχου τους.
Εμπρός, να συμβάλλουμε, στο να επιλέξει η κοινωνία, τα θετικά από όλες τις υποκειμενικές προτάσεις των αριστερών χώρων. Η επιλογή, στις διεργασίες διαλεκτικής σχέσης των απόψεων, από την πλειψηφία των εργαζομένων, θα αποτελεί την αντικειμενική άποψη – διεξοδική πρόταση & δίκαιη απαίτηση.

Σχόλιο από Παναγιώτης Καρύδης




Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s



Αρέσει σε %d bloggers: