Μνημη Αγγελου Ελεφαντη
09/06/2009, 3:00 μμ
Filed under: Uncategorized | Ετικέτες:

aggelos

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) μας προσκαλούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7.μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Η εκδήλωση οργανώνεται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου Επί ξυρού ακμής. Ένας «κομμένος» αντάρτης του ΔΣΕ στα βουνά της Ρούμελης, του Βασίλη Αποστολόπουλου (Σειρά Μαρτυρίες, Περίοδος Β΄  αρ. 1), η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και πρώτου διευθυντή της σειράς «Μαρτυρίες». Ομιλητές: Σπύρος Ι. Ασδραχάς, Διονύσης Καψάλης, Παντελής Μπουκάλας, Τάσος Σακελλαρόπουλος. Συντονιστής: Στρατής Μπουρνάζος.

  • Τα χρόνια του Παρισιού (το πρώτο μέρος του αφιερώματος της Αυγής για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Άγγελου Ελεφάντη)
  • Το έθνος του Διαφωτισμού (ομιλία του Άγγελου Ελεφάντστη στη διημερίδα «Κοινωνικοί αγώνες και Διαφωτισμός. Συνάντηση στη μνήμη του Φίλιππου Ηλιού», που οργάνωσε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, στις 14 και 15.10.2005 – δημοσιεύτηκε στο «Εντός Εποχής», 8.7.2007)
  • Ο Άγγελος στα Εξάρχεια (σημείωμα του Χριστόφορου Παπαδόπουλου στο αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα των «Ενθεμάτων» – Κυριακάτικη Αυγή, 8.6.2008)
  • Ο πλοίαρχος πέθανε (σημείωμα του Χάρη Γολέμη στο αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα των «Ενθεμάτων» – Κυριακάτικη Αυγή, 8.6.2008)


ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΗ ΣΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ

  • Ο ρόλος της Αριστεράς (άρθρο του Άγγελου Ελεφάντη για την εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου του 2007 – Κυριακάτικη Αυγή, 2.9.2007)

Σχολιάστε so far
Σχολιάστε



Σχολιάστε